вторник, 28 декември 2010 г.

Айде малко по-екзалтирано де

Остава съвсем малко време до формализирането и официалния старт на проекта. В рамките на почивните и празнични дни до Ивановден ще решим как и кога точно ще стартираме. И дали изобщо има смисъл да го правим, предвид вялото развитие на този етап. Извън усилието на екипа по изготвяне на рамката на бъдещата партия, друго реално не се е случило засега. Няколко човека работим и правим всичко, но лично аз вече започвам да претеглям вредите и ползите от по-нататъчното ми участие в това политическо приключение.
Давам си сметка, че всеки чака влака да тръгне и да се метне в движение - да не би да се мине. Давам си сметка и за нетърпението на кандидатите за учредители да се срещнем и да се запознаем. Зная, че ви интересуват всякакви неща за инициаторите, сред които съм и аз. Това са нормални и разбираеми реации. Да си го кажа направо, идеята да компроментирам името си с провален проект не ме блазни по никакъв начин.
Пасивното ви отношение към проекта накланя везните в посока на неговото замразяване. Поне не сега.
Вашето пасивно поведение, драги кандидати, ме навежда на мисълта, че може би сме подранили с този политически проект. Все повече се съмнявам, че неговото време не е дошло, че в страната няма достатъчно качествен човешки и политически материал, както напоследък е популярно да се говори.

Това се чете във вашите реакции или в липсата им.

Сега е времето всеки от вас да препотвърди готовността си за участие, за да има яснота колко сме в крайна сметка и има ли поне минимален шанс начинанието да бъде реализирано, според началното намерение, което беше - осигуряване на политическо присъствие за субекта-партия и за подсубектите-партийни членове.
Заявете вашето желание да продължите, като изпратите съобщение до електронната поща, от която сте получили потвърждение за начално ви включване.
Направете го за да се преброим.

Аз отказвам да опозоря репутацията и името си, ей така за спорта или за нечие удоволствие и ще участвам само, ако изгледите за успех са в достатъчна наличност.
Потвърдете, ако искате да го направим.
Дотогава ще бъда просто един ник от нета.


Балтазар Иванович

1 коментар:

  1. Здравейте!
    Не сте избързали! Напротив, закъснели сте!
    В същото време сте и прав, че не си струва да се опозори човек. Макар, че най-често го опозоряват.
    Аз съм сигурен, че не съм агент на ДС, нито до-носник на МВР. Но съм сигурен и в това, че без съгласието, одобрението и контролът на тези служби трудно може да стане нещо мащабно, без значение дали е добро или не е. Добре е, че има някакво ограничения за участие, но... Как да повярва човек и да рискува, както казвате, да опозори името си? Помислете за следното:
    Кандидатите дават достатъчно информация за себе си, за да бъде използвана и те да бъдат компроме-тирани при нужда. Много хора се страхуват да участват и по тази причина! Знам поне 5-ма, с които обсъждахме дали ще излезе нещо от това, което сте започнали, но те ми дават примери как лесно може да стане така, че да загубиш желание и възможност да работиш, че и да живееш дори!
    И бяха прави! Такива възможности има!
    Е, да не се отчайваме! Тази работа не е за страхливи.
    За да се получи нещо, след 34 дни срещата трябва да се състои! Все пак не става дума за преврат! А, останалите способи за промяна, поне на тео-рия, са допустими и има вероятност някой от тях да е успешен!
    Тихомир

    ОтговорИзтриване

Авторски права
© Никаква част от авторските права върху съдържанието на сайта не се преотстъпва без изрично съгласие от авторите.
Авторските права върху цитираното съдържание на сайта са собственост на техните автори. Материалите са публикувани със съгласието на авторите.