понеделник, 22 ноември 2010 г.

Уважаеми привърженици, участници, колеги,...


Уважаеми привърженици, участници, колеги, симпатизанти и всички съпричастни към идеята за създаване на политическата партия,

Обръщам се към вас, като един от инициаторите за създаването на тази политическа партия. Изразявам личното си мнение и отношение по въпросите, засягащи учредяването на партията.
Изборът откъде да започна е труден, но е нужно да се обясни, защото се събраха много въпроси, а времето тече.

По същество за известните и неизвестните пред реализацията на проекта.

Целите и намеренията
Междинната цел на бъдещата партия е да участва в политическия живот. Това е казано от самото начало, то е ясно и безусловно. Казвам го и го повтарям - партията се създава с цел участие в политиката на всички нива. Уточнението е крайно необходимо, предвид появилата се надпартийна неполитическа "Алтернатива за алтернативна алтернативност" на Георги Първанов.
При нас нещата са ясни - целта и намерението е политическо участие, според законодателството на страната, като първото включване в политическия живот следва да стане в есента на 2011 година по време на изборите за местна власт.
Крайната и дългосрочна цел е осигуряване на възможности за защита на частните интереси на членовете на партията.
Казвал съм го и ще го кажа отново.
Тази бъдеща партия не залага на клишетата в политиката.
Ние, които дадохме ход на този политически проект, седнахме и се разбрахме, че по време на изграждането и по-нататъчното утвърждаване на партията, ще се уповаваме само и единствено на ясните правила и процедури, които ще бъдат отразени в устава на организацията, когато пристъпим към фактическото й учредяване.
Именно заради това, при нас не се виждат "големите личности" и "утвърдените авторитети", характерни за всяка правена до този момент партия.
Защото правим партия в интерес на членовете й - на всеки, който е член и участва лоялно в дейността на партията.
Правим тази партия за да ни служи и да ни помага в защитата на личните ни интереси.
Правим я за да можем да решаваме и да определяме правилата, а не някой друг да ни води, напътства, храни и дои.
Партията ще бъде субектът, а всеки член ще бъде част от него.
Това е рамката на модела.
Или ще стане така, или изобщо няма да стане.
Така е предвидено да бъде устроена партията и това ще бъде записано в нейния устав. В устава съвсем ясно ще бъде описана и процедурата, по която той може да се променя. Процедурата накратко е, чрез събиране на мнозинство и гласуване на исканите промени - не с ходайство или със заплашване, че "няма да участвам, ако не е моята сега".

Всичко, което следва да се случва в партията, всяко политическо решение, всяка кандидатура, всяко участие в коалиция, всяко подобно нещо ще се случва само и единствено с подкрепата на мнозинството от членовете. Само и единствено по този начин - с гласовете и подкрепата на членовете, и според техните индивидуални интереси, а не чрез тяхното заобикаляне с договорки зад сцената.
И това ще бъде така, докато същите тези членове не решат, че искат нещо друго.

Няколко думи за предстоящите събития
Не бива да си мислите, че някой ще ви сервира политическото присъствие на готово.

Преди да дойде момента, в който членовете на партията ще могат да ползват възможностите, които произтичат от политическото участие или от реалната власт, трябва да бъде пределно ясно на всички, че най-напред е нужно да създадем и развием една здрава и устойчива партийна организация.

Технологично, това ще стартира с регистриране на гражданско сдружение в началото на 2011 г., което да подготви и обезпечи учредяването на партията – по възможност, преди края на тази зима, предвид предстоящите избори през есента.

Първата задача, пред която сме изправени е, да съберем оставащите около 2000 човека, които са изискуеми по закон. Работният екип вече свърши възможното с наличните ресурси и част от хората са налице.
За да можем, уважаеми привърженици, участници, колеги, симпатизанти и всички съпричастни към идеята за създаване на политическата партия, да се ползваме от всички придобивки, които ще ни даде партията, най-напред ние трябва да си я създадем.
"Ние" означава всеки един кандидат-учредител, член на екипа, симпатизант или колебаещ се, да направи, каквото зависи от него и да даде гласност на начинанието, което сме започнали.
Трябва да се съберем минимум 2500 човека. Това е положението.
За да се ползвате от възможността да получите политическо представителство, да правите политически кариери, да имате всички възможности, които ще ви даде партията, вие, уважаеми колеги и съратници, размърдайте задниците си и направете, каквото трябва - дайте гласност на проекта.

Балтазар Иванович и Екип


Послепис
Екипът подкрепя обръщението в лично качество от страна на Балтазар и дава своето съгласие за неговото публикуване тук.


Ако искаш да ни изпратиш мнението си, ползвай полето по-долу. Мненията на заявилите участие имат значително по-голяма тежест. (страница за подаване на заявки)
За да бъдеш разпознат(а) като човек от отбора, остави мейл адреса, с който си се регистрирал(а) за съучредител.

(Моля, пиши на кирилица.)

Авторски права
© Никаква част от авторските права върху съдържанието на сайта не се преотстъпва без изрично съгласие от авторите.
Авторските права върху цитираното съдържание на сайта са собственост на техните автори. Материалите са публикувани със съгласието на авторите.