четвъртък, 27 май 2010 г.

Избери си държава

Въпросът, който електората никога не чу през изминалите 132 години е, "В каква държава искаш да живееш?".
Никой не те попита, както не са питали баща ти, дядо ти и неговия дядо.

Днес, Ние, хората започнали създаването на тази политическа партия, решихме да обърнем нещата - Ти да казваш, Ти да определяш посоката, по която да се развива Твоята държава, така както ти харесва и както смяташ, че ще бъде най-добре за теб.


Днес, Ние те питаме и Ти можеш да кажеш в каква държава искаш да живееш.

Държава, която се грижи за теб, решава кое е добре за теб, намира ти работа, осигурява ти жилище, гледа децата ти.
или
Държава, в която всеки се спасява сам, по единично. Държава, в която всеки се грижи за всичко и сам се бори за собственото си оцеляване.


Ограничено ти е, искаш нещо друго?
Кажи какво и да започваме да го правим. Заедно, Ти, Аз и останалите, които имат куража да решават за бъдещето си.




______________________________________________

За да споделиш мнението си:

За външни потребители
- можеш да ни оставиш коментар тук. Одобрените коментари ще се публикуват 2 пъти дневно - в 10:00 и 20:00 часа.

За членове: препоръчваме ти да ползваш e-mail адреса, от който си получил(а) одобрение за членство. Мнението ти няма да се публикува, но ще бъде взето предвид за определяне на ориентацията на бъдещата партия.

Напомняме ви, че мненията на одобрените членове са с по-голяма тежест от всички останали коментари.
Как да стана член? >>> Виж тук.

21 коментара:

  1. В каква държава искам да живея?

    В такава, която не ми пречи. С бюрокрацията си. С отказа да изпълнява задълженията си. С братското си "преразпределяне". С лошата си грижа за нейната (държавната) собственост.

    Т.е. в "малко" държава.

    ОтговорИзтриване
  2. В НОРМАЛНА .където можеш с честен труд да изкарваш достатъчно за да можеш да си платиш тока водатата парното да се храниш здравословно да можеш да поканиш приятели в къщи без да се налага да взимаш заеми .Отношенията на хората да са естествени без превземки двуличност и има още много неща които биха направили България нормална държава

    ОтговорИзтриване
  3. Отговорът е ясен за всеки нормален човек - НОРМАЛНА ДЪРЖАВА /ако може да се каже че държава като нашата може да стане такава/. Но дали може да се случи и кога и как да стане това. Най-вече защото тези, които ни управляват не искат да стане това. Защо, защото когато сме със сведени глави, когато се чудим как да подсигурим хляба си, не можем да виждаме какво има пред нас, встрани и да потърсим пътя за промяната. Вярвам, че младите хора са онези, които могат да го направят, защото те са по-непримирими. И го очаквам!

    ОтговорИзтриване
  4. >в нормална държава искам да живея,но България не е от тез.В момента живея извън България и искам да се въна,но ме е страх,защото там е страшно.Просто се чудя как живеят хората там.....и това ще продължава....жалко че е толкова красива БЪЛГАРИЯ.САМО КОЙТО НЕ Е ИЗЛИЗАЛ НЕ Я Е ОЦЕНИЛ

    ОтговорИзтриване
  5. Искам да живея в държава където има строги правила във всички сфери на обществения живот и те да се спазват от всички членове на обществото Всеки човек според своите възможности труд квалификация и умения да заема мястото което му се полага в тази държава

    ОтговорИзтриване
  6. Аз моята си я избрах преди 17 години.......ЧЕХИЯ

    ОтговорИзтриване
  7. Благодарим Ви за изказаните мнения.
    Все пак е нужно да напомним, че целта е да се съсредоточим върху желаното по отношение на държавата и върху това каква държава искаме, а не каква не искаме.
    Проблемите са навсякъде, когато се опре до услугите на държавата или някоя от институциите й. Да се съсредоточим към желаните крайни резултати и да потърсим решенията.
    Това е целта, а не да събираме жалби. Миналото не може да се върне, но бъдещете подлежи на въздействие.
    Затова правим партията.

    ОтговорИзтриване
  8. В момента провеждаме една анкета, в която, ако желаете може да отговорите.
    http://www.acepolls.com/polls/1121083

    ОтговорИзтриване
  9. Мен пък ми харесва да живея тук :) Има много неща, които трябва да се оправят, но трябва да се започне от училищата и масовите медии - трябва да се възпитават хорта да обичат и да се борят за Родината си България, а не против нея (пример - 90% от коментарите по новинарските сайтове). Писна ми от тая мода всички да са против държавата, а тези които са "за" да се смятат за идиоти.

    Писна ми от нещастници, които са избрали да сведат глава и да мизерстват! Искам да живея в държава, в която по-малко хора се определят като добитък и по-малко хора мучат постоянно колко са зле.

    ОтговорИзтриване
  10. Като начало Едно от основните неща по пътя към „нормална“ държава е промяна на контрола върху съдебната система и промяна на самата съдебна система.

    ОтговорИзтриване
  11. Искам да живея в държава, в която хората имат права, искам да се промени здравеопазването.

    ОтговорИзтриване
  12. Искам държава в която закона да важи еднакво за всички.От всички нас зависи може ли да стане това или да продължаваме да кърпим положението с дребни далаверки.Щото иначе на теория всички сме съгласни,че това не е държавата,в която искаме да живеем ама айде ако може нас закона да ни прескочи понякога най-добре.Огледайте се и вижте в каква свинщина живеем,защото нали нека другите да не хвърлят хартии и празни опаковки ама сега моята че е на земята-е нищо де,то така и така мръсно.А какво да кажем за "милите ни шофьорчета"които ако успеете да ги надхитрите на пешеходната пътека ще ви усмихне щастието да преминете на отсрещния тротоар.Незнам каква трябва да ни е държавата,но със сигурност не е тази в която живея в момента.

    ОтговорИзтриване
  13. "Държава, която се грижи за теб, решава кое е добре за теб, намира ти работа, осигурява ти жилище, гледа децата ти." - в такава вече живях, искам да живея в друга.

    ОтговорИзтриване
  14. Много се радвам на Вашата инициатива и ще подкрепя начинанието по всякакъв начин. Обичам страната си и искам:
    1. Да изхвърлим и осъдим този корумпиран и некадърен "елит", който 20 г. води страната надолу. Единственото, което стана - приемането ни в ЕС и НАТО по политически причини, за да видят руснаците, че вече не сме с тях и имаме други големи братя!!!
    2. Същият този корумпиран елит, за който депутат, кмет, съдия и прокурор стана пожизнена професия и мечтаят да се пенсионират като такива не може да ГЕНЕРИРА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ, ИДЕИ И ПРАВИЛА (или не му е изгодно) за развитие на страната!!! Този елит да бъде изметен и поставен зад решетките и на негово място да дойде нов истински ЕЛИТ.
    3. Да има ясни правила в пенсионната система - стига с тези реформи! Оправданието, че преди 1988 пенсионните фондове са окрадени сега не работи. За тези 20 г. цяло поколение се осигуряваше при новите условия - къде са тези пари за пенсии???
    4. Да се премахне солидарния принцип в пенсионното осигуряване и в здравоопазването. Да знам, че от моите 6-8-10%, които ми удържат една малка част отива за издръжка на системата, друга малка част за издръжка на социално слаби, но основната част е за мен и по всяко време да знам колко е. Да мога да ползвам определен пакет здравни услуги, заплащайки с тези суми. Да могат да се преотстъпват на близки или като дарения за лечение на трети лица части от здравните ми пари. СЪЩИТЕ ДА СЕ НАСЛЕДЯВАТ, А НЕ ДА ИЗЧЕЗВАТ в републиканския бюджет!!!
    5. Доходите на работещите според образованието да са нормални и да позволяват нормален жизнен стандарт.
    6. Драстично съкращаване на безумно голямата администрация на всички нива.
    7. Да създадем някакъв вид реална БЪЛГАРСКА промишленост. Да създаваме някаква техника поне за вътрешния пазар. Ако не автомобили, то поне някакви мотопеди - на времето правехме поне "Балкан-50 куб. см.". Да има нещо, с което да се гордеем. Даже хладилници вече не правим, а само бойлери - варел с нагревател!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Niamam kirilica.
    Iskam da jiveia v chista dyrjava!
    Atanaska Nakova

    ОтговорИзтриване
  16. В държава ,в която като пусна телевизора, като ходя по улицата, да не се чувствам интелектуално обидена от държава в която се намирам, от нейните държавници, от нейните граждани. В държава, в която мога да проведа интелигентен или дори разбираем и смислен разговор с повечето хора, и да не ми се налага да изпростявам, за да мога да общувам с някой.

    ОтговорИзтриване
  17. Искам държава, която да не се люшка от една крайност в друга и да не се намира в непрекъснат преход от един строй в друг. Да не обръщаме внимание много на това, което ни "съветват" някои чужди "доброжелатели", а да се съобразяваме с нашата реалност и наследство. Да се разбираме със всички, а не да се караме с едни за да угодим на други. Да вярваме на тези, които са доказали, че ни помагат, а не на тези, които само обещават. Да се върнат незаконно придобитите имущества.

    ОтговорИзтриване
  18. искам да живея във държава, където всеки си знае мястото и задълженията, и където не се притеснява дали правата му ще му бъдат предоставени или умишлено укрити и пренебрегнати. искам като чуя новина по телевизията да не започвам да чертая най-черни планове за евентуалната скрита уловка. искам полицията да ми служи на мен и другите а не да служи на "богоизбраници от народа". искам детето ми да има детство и да се смее, а не да завижда и да работи за да не е гладно. искам да говоря с хора с култура и образование, които да ми дават по малко от тях и да са готови да вземат от мен с отворено съзнание. искам комшията ми да ми е приятел, а не враг. искам просто да съм и да се чувствам човек. искам доктора ми да е лекар а не търгаш на химикали и .... искам ... и все така заспивам

    ОтговорИзтриване
  19. Добре ще е да не сме окупирани от държавната администрация и, ако може, да ни управляват нормални, можещи хора, а не тези, със силните лакти.

    ОтговорИзтриване
  20. Искам държава със силна социална политика и спокоен живот както преди 10 ноември 1989г./само това обаче/ и свободата/не свободията/ след 1989г., демократично мислене и зачитане на човешкото достойнство за положен труд-достойно възнаграждение!Това са химери знам, но мечтите поне за сега са безплатни!

    Нети

    ОтговорИзтриване
  21. Мнение на регистиран потребител

    "Където хората няма да са мащеха за общото, а грижовна майка само към собственоста си. Където не се налага да скланяш глава пред държавния служител. Където дори 10 лв. да ти откраднат и има доказателства кой го е извършил, да се накаже крадеца. Където за убийство не дават условни присъди. Където лекарите не се отнасят с пациентите си по-зле от продавач на сергия с клиентите. Където ти правят медицински изследвания преди болеста ти да е в последна смъртоносна фаза. Където управниците не гледат комисионната която ще получат от обществената поръчка. Където управниците мислят с десетилетия напред и следват поговорката " три пъти мери- един път режи". Където се търси превенция, а не решение на проблемите- например в областите вътрешен ред и сигурност, здравеопазване, образование и т. н. Където ...
    Уморих се да чакам! Уморих се да искам, но никой да не се вслушва! Време е да се разтури бардака и да си създадем държавата в която искаме да живеем! Да е държава за всички, но не задължително на всички. Такава в която да си горд, че живееш!"

    ОтговорИзтриване

Авторски права
© Никаква част от авторските права върху съдържанието на сайта не се преотстъпва без изрично съгласие от авторите.
Авторските права върху цитираното съдържание на сайта са собственост на техните автори. Материалите са публикувани със съгласието на авторите.