сряда, 16 юни 2010 г.

И от чужбина искат, ама не може

От няколко месеца малък екип работи по организирането на една новаторска идея - достъп до участие в управлението без политическа корупция. Идеята е проста: плащаш членски внос, спазваш правилата и ползваш подкрепата, която организацията може да ти предложи: най-общо, да защитаваш интересите си и да прокарваш/подкрепяш политики в своя лична изгода.

Кампанията ни е насочена изцяло към граждани на територията на България. За наша изненада, въпреки ограничението, което сме поставили, не спираме да получаваме заявки за членство от чужбина. Изглежда, че сънародниците ни в странство са по-активни и заинтересовани какво се случва в страната от голяма част от избирателите тук. Те също така доста бързо се ориентират в практическата полза от това да участваш в управлението.

За съжаление, към момента (и в близко бъдеще) няма да можем да отговорим на този чуждестранен интерес. Докато събирането на членски внос не ни е сериозна пречка, упражняването на правата би било силно затруднено зад граница. Членството предполага, наред с други неща, да получавате вътрешна информация от първа ръка, да се ползвате от тайни вътрешни избори и да контактувате с избраните си представители.

На този етап, работата ни продължава в планираната посока - привличане на още хора до достигане на нужния брой за формалното ни регистриране и включване в политическия и изборен процес в България.

Ако искаш да ни изпратиш мнението си, ползвай полето по-долу. Мненията на заявилите участие имат значително по-голяма тежест. (страница за подаване на заявки)
За да бъдеш разпознат(а) като човек от отбора, остави мейл адреса, с който си се регистрирал(а) за съучредител.

(Моля, пиши на кирилица.)

Авторски права
© Никаква част от авторските права върху съдържанието на сайта не се преотстъпва без изрично съгласие от авторите.
Авторските права върху цитираното съдържание на сайта са собственост на техните автори. Материалите са публикувани със съгласието на авторите.