вторник, 12 януари 2010 г.

Светлината не е от влак


Светлината не е от идващ насреща влак. След двадесет години успешно манипулиране на обществено-политическата среда, днес се вижда светлина в тунела и това е светлината от изхода. Прекалено дълго, дълго вървим в тъмницата. Предното поколение завяхна и така и не получи желаното политическо включване. Изключения са онези, които "познават някого". За останалите - от трите средното, да си мислят, че са номер 1...

Всеки е чувал клишето политиката е мръсна работа. Костаки наскоро обясняваше, че политиката не била бизнес. Не е бизнес, ама друг път. Всякакви лъжи по адрес на политиката - лъжи имащи едничката цел да държат настрана хората и да ги убеждават, че трябват "специалисти".

Просто не е вярно.

Дългогодишното целенасочено и съвсем преднамерено лъгане е дало резултатите, които е могло да даде, но изглежда, че ситуацията започва да се отпушва. Показват го и резултатите, засега се отговаря уклончиво, но тенденцията е правилната. Факт е, че над 60% от отговорилите, не смятат политиката за нещо задължително "мръсно". Просто факт.

С увеличаване на възможностите за политическо участие, хората ще се усетят, че политиката е средство за сдобиване с повече влияние. Влияние породено от личното им участие, а не от "познанството с някого". Политическото участие дава възможност за защита на интереса на участващия, а когато има допир с властта и пряк контрол над нея, той има и много по-големи шансове да защити интереса си.

Посоката на развитие е добра, а политическото включване носи ползи, печалба.

Ако искаш да ни изпратиш мнението си, ползвай полето по-долу. Мненията на заявилите участие имат значително по-голяма тежест. (страница за подаване на заявки)
За да бъдеш разпознат(а) като човек от отбора, остави мейл адреса, с който си се регистрирал(а) за съучредител.

(Моля, пиши на кирилица.)

Авторски права
© Никаква част от авторските права върху съдържанието на сайта не се преотстъпва без изрично съгласие от авторите.
Авторските права върху цитираното съдържание на сайта са собственост на техните автори. Материалите са публикувани със съгласието на авторите.